Lastgårdens port skadad, troligen även porttelefonen

Risk för fallande sten vid lastporten – gå inte nära!

En lastbil på väg in i lastporten backade fel på midsommaraftonens morgon. Hittills har skador upptäckts på fasadens granitplattor, den stora och den lilla porten och på porttelefonen. Fastighetsskötare Mattias spärrade av området I väntan på hantverkare som kan reparera eller byta skadade delar.

 Det är viktigt att inte gå nära fasaden eftersom flera stenar är lösa – ingen vet när eller om de ramlar ner. Och de är tunga nog att skada vem som helst.

Hur stora skador porttelefonen fått är oklart, men flera kablar är avslitna. Det kan påverka andra delar av systemet, så för säkerhets skull kanske boende i lägenheter på Spångatan ska kolla om den egna porttelefonen fungerar.  Det kan vara viktigt för dig, till exempel om du väntar besök, men också att inkallade reparatörer får veta vad som är trasigt.

Eftersom den stora porten är sönder, måste den stå öppen. Du som har en egen parkeringsplats i lastgården får vara beredd på att utomstående kan försöka parkera där och utanför markerade platser, men i så fall hör du av dig till fastighetsskötare Mattias.